Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor, ya biz?

Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor, ya biz?

Koçluk Becerileri Soft Skills Gelişimini Hızlandırabilir

Bireysel hayatım ve iş hayatımdaki yetkinliklerimin üzerine neler koyabilirim, ne koyarsam hem bireysel hayatımda hem de iş hayatımda kendime, özel ilişkilerime, işime ve ilişki kurduğum kişi ve kurumlara daha fazla fayda sağlayabilirim konusu ile oldukça fazla ilgileniyorum. Mesleğim gereği 'sorunu görme' 'sorun çözme', 'çözüm bulma', 'bilgi ve fikir' alma amacıyla benimle iletişimde olan insanlar için bu ilgilenme halini bir sorumluluk olarak hissediyorum.


Değişen dünyada, sistem ve insan boyutunda ayrı ve birlikte ele alınması gereken ihtiyaçlar olduğuna inanıyorum. Bu ihtiyaç, muhtemelen hep vardı. Ancak, inandığım o ki; dijital teknolojilerin hayatımıza bu denli dahil olması ve değişimin hızı, bu ihtiyacın şiddetini arttırdı. Uzun yıllar, 'sistem' üzerinde çalıştım. Geriye bakınca, hiç fena çıktılar elde etmedim. Ancak, bir şeyin eksik kaldığını hissediyordum. Değişim, bu eksiği deşifre etmemi kolaylaştırdı: 'İnsan'


Son beş yıldır sistem ile birlikte 'insan' boyutunu da anlamak ve birliktelik ihtiyaçlarını yorumlamak üzerine de çalışıyorum. Bu çalışmaların, hem birey olarak bana hem de yaptığım işe önemli katkılar sağladığını görebiliyorum. 'Risk uzmanlığı' gibi analitik bir görevle alakasız görünüyor di mi ilk bakışta? ???? Ancak basitçe, insan davranışlarındaki dinamikleri anlamak, riskin yönetilmesi, kontrollerin tasarlanması, değerlendirilmesi gibi çok teknik konulara bile başka bir perspektiften bakmayı sağlıyor. Stres yönetimi, proje yönetimi, ilişki yönetimi, iletişim, müzakere vb bir çok beceri daha sayabilirim, bu çalışmaların dokunup, iyileştirdiği.


Bugün, Profesyonel Koçluk yolculuğumda 128 eğitim saatini tamamladım. Eğitimlere başlarken koçluk becerilerini profesyonel mesleğime katmak niyetindeydim. Eğitimleri tamamladım ve niyetim çok daha güçlü. Hayatının yarısını eğitimler vererek geçirmiş biri olarak, Sola Unitas Academy' nin harika eğitmenleri olduğunu ve çok başarılı eğitim içerikleri tasarladıklarını söyleyebilirim. Hayata, doğası ve hayatın içindeki konumu bakımından, teknik taraftan bakan biri olarak, başka türlü bakabilmeyi öğrenmek benim için çok keyifliydi. 


'Soft Skills' gelişiminin tüm düşünce liderleri ve otoriteler tarafından neden bu şiddette vurgulandığını, 5 yıllık hedefli ve odaklı çalışma deneyimimle içsel olarak gözlemledim. Bu beni, yolculuğuma devam etmek konusunda son derece motive ve istekli yapıyor.


Tüm meslektaşlarıma ve bağlantıda olduğumuz tüm meslek profesyonellerine, her ne iş yapıyor ya da yapmak istiyor olursanız olun, koçluk becerilerini takım çantanıza eklemenizi tavsiye ederim. Bu tavsiyeden emin olmak için, eğitim sürecinin tamamlanması sabırla bekledim ????


Teşekkürler,

Sola Unitas Academy, Asli Aydemir Aytac, MCC; Ayça Kabaş,PCC; Yeşim Erberksoy; Fügen Günay Albayrak, MCC, CSF; Umut Kisa, Ph.D., MCC; Meltem Akgün,PCC ve birlikte bu deneyimi paylaştığım tüm eğitim arkadaşlarım.

Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

KRI larınız güven veriyor mu?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Riski Süreç Bazlı Yönetin

Yorumlar

--- henüz yorum yapılmamış

Yorum bırak