Risk Yönetimi İletişimi

Risk Yönetimi İletişimi

Risk Aktörleri Arasında Doğru İletişim

Etkin bir risk yönetimi sistemi oluşturmanın en temel ihtiyaçlarından biri iyi bir risk yönetimi iletişim metodolijisi tasarlayabilmek.


Risk yönetimini bir karar destek sistemi olarak kullanabilmek için, yatay ve dikey risk iletişimini güçlü bir şekilde kurabilmek gerekiyor. 


Bu noktada "karar destek sistemi" ifadesine özellikle dikkat çekmek istiyorum. Çünkü risk yönetimine verdigimiz emeğin karşılığı olarak beklentimiz, karar vericilere güçlü bir bilgi sağlamak. 


Tecrübelerime dayanarak, risk yönetimi iletişimini çok önemsiyorum. 


Iyi bir risk yönetimi İletişimi, kurumun kendi kültürü içinde içselleştirilebilir olmalı. Rutin faaliyetlerin paralelinde yapılandırılmış hiç bir risk yönetimi faaliyetinin beklentiyi karşılaması maalesef mümkün değil.


Risk yönetimi iletişimini tasarlarken, kurumun iş yapış biçimini, bürokrasi seviyesini, iletişim biçimlerini, plan yapma ve sorun çözme yöntemlerini çok iyi analiz etmek gerekiyor. Çünkü bu işin her kuruma her bedene uyacak standart bir paketi yok. Standart paket uygulamalar ile ortaya çıkan sonuç ve bu sonucu ulaşmak için ortaya konulan gayret beklentiye cevap vermiyor. 


Risk yönetiminde ilerleme kaydedemediğinizi düşünüyor ve sebeplerini merak ediyorsanız, tavsiyem bu alan bir göz atmanız olacak. 


Risk yönetiminden elde ettiğiniz bilgi, ancak doğru iletişim sistemiyle katma değer yaratabilir. 


Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

KRI larınız güven veriyor mu?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Riski Süreç Bazlı Yönetin

Yorumlar

--- henüz yorum yapılmamış

Yorum bırak