Risk Yönetimini Hafife Almayın

Risk Yönetimini Hafife Almayın

Risk Yönetimi İçin Adım Atın

Risk özünde belirsizlikle ilgilidir. Belirsizlik artıkça riske maruz kalma ihtimali artar, riski öngörebilme kabiliyeti azalır.


İçinde bulunduğumuz değişken, karmaşık, belirsiz ve muğlak (VUCA dönemi) dönem, risk yönetimi kabiliyeti güçlü olan kurum ve şirketleri ödüllendirirken, zayıf kabiliyetli kurum ve şirketler için zorluklar getirecek.


Riski yönetme kabiliyeti ise ne kadar güçlü risk verisine sahip olunduğu ile ilgili olacak. Risk yönetimi için "En basiti en iyisidir" dönemi bitti. Başlangıç seviyesi risk modellerini artık ileri seviye modellere taşımak gerekiyor.


Bunun için öncelikle, "Bizim kurumda, şirkette olmaz!" bakış açısını acilen bırakmak gerekiyor.


Sizin kurumda, şirkette risk yönetimi kültürü oluşmuyorsa; muhtemelen çok uzun olmayan bir gelecekte; başarılar, yüksek karlılık oranları, başarılı yönetici ve çalışanlar, yüksek performanslı müşteriler ve tedarikçiler de olmayacak.


Risk yönetimi sistemlerinin güçlendirilmesi için, C Level yöneticilerden başlamak üzere, iç kontrol ve risk yönetimi uzmanlarının, iç denetçilerin ve her düzeydeki yönetici ve uzmanın elini taşın altına koyması gerektiği bu dönemin kaçırılmaması gerekiyor.


Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

KRI larınız güven veriyor mu?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Riski Süreç Bazlı Yönetin

Yorumlar

--- henüz yorum yapılmamış

Yorum bırak