İç kontrol Sistemine masanın karşı tarafından bakalım

İç kontrol Sistemine masanın karşı tarafından bakalım

İç Kontrol İhtiyacı Nasıl Hissedilir

Cam kenarı: 15 yıldır iç kontrol ve risk yönetimi sistemi uygulayıcısı, eğitmeni ve danışmanı olarak çalışıyor. 15 yıldır her günü bu alanda modelleme, analiz ve iyileştirme yapmakla geçiyor.

Kapı yanı: 2019 yılından bu yana teknoloji girişimcisi. Geleceğin softskills becerilerinde kişisel gelişim imkanı sağlayan B2C bir iş modelini ve kurum içi girişimcilik için B2B bir iş modelini hazırlamaya, geliştirmeye ve yönetmeye çalışıyor.

Cam kenarındaki: Süreçleri, riskleri, kontrolleri, iş modellerini bir bakışta simule edebiliyor ve iyileştirme alanları tespit edip, sorunları çözebiliyor.

Kapı yanındaki: Sürekli içeri uzatılan bir sorunla uğraşıyor; koordinasyon sorunları, gecikmeler, uzayan taahhütler, yeni ödeme emirleri, maliyetler, vergiler, müşteri geri bildirimleri, yeni sözleşmeler, hatalar, görev-yetki-sorumluluk koasları vs vs vs.

Cam kenarındaki: Risk perspektifinden bakıyor.

Kapı yanındaki: Yönetim perspektifinden bakıyor.

Kapı yanındaki, cam kenarındakinin bakış açısına ihtiyaç duyuyor ancak; her şeyin çok hızlı akması gerekiyor ve biraz rol çalsa işler duruyor, ortalık karışıyor.

Az önce bir danışmanlık projesi üzerinde çalışırken verdiğim 5dk lık kahve molasında zihnimi, T-Manager'a süreç-risk-kontrol sistemi konusunda destek lazım, kiminle görüşsem nasıl bütçelendirsem düşüncelerini döndürürken yakaladım

Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

Kritik Risk Göstergesi Nedir? Nasıl Belirlenir?

KRI larınız güven veriyor mu?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Süreç Bazlı Risk Yönetimi Neden Önemli?

Riski Süreç Bazlı Yönetin

Yorumlar

--- henüz yorum yapılmamış

Yorum bırak